دانستنی های پلاتر: امروزه یکی از بزرگترین مشکلات همکاران در زمینه چاپگر های جوهر افشان روش های کار کردن و نگهداری آنها می باشد.
سرویس و نگهداری از چاپگر دیجیتال بخش مهمی از اطلاعات و دانسته هایی است که هر کاربر قبل از خرید باید به نسبت آنها اطلاعات داشته باشد به این دلیل که که ندانستن رو ش های نگهداری و کار با دستگاه باعث آسیب به دستگاه و کاهش عمر آنها و تحمل هزینه های سنگین می باشد
چاپگر های دیجیتال دارای دو بخش مکانیکی و الکترونیکی می باشد.
اگر کاربری که این دستگاه را در اختیار دارد با این دو بخش و کار کرد آنها و روش سرویس و نگهداری از این قطعات آشنایی نداشته باشد قطعا نه تنها به دستگاه آسیب می رساند بلکه متحمل هزینه های سنگینی می شود.
ما در بخش دانستنی های پلاتر قصد داریم تا شما همکاران عزیز را با روش های آموزش سرویس و نگهداری چاپگر های دیجیتال یا همان پلاتر های اپسون و لابراتوار های خشک اپسون و فوجی فیلم آشنا کنیم.
دانستنی های پلاتر به شما هر آنچه نیاز دارید می آموزد از خرید تا سرویس و نگهداری
service and maintenance training for sure color epson and sure lab fuji film
آموزش ها در این بخش شامل تمامی نکات آموزش تعمیرات و نگهداری در انواع چاپگر های دیجیتال می باشد که به مرور شما را با روش های سرویس و نگهداری آنها آشنا می کنیم.
اطلاع رسانی های آنها در شبکه های اجتمایی اینستاگرام ، فیسبوک و بخصوص کانال تلگرام اعلام خواهیم کرد.
از همراهی شما سپاسگذاریم
printer information
printer information
دقت کنید که مطالب در این بخش همه مرتبط به یکدیگر می باشند و مطالعه تمامی بخش ها برای نکات آموزش سرویس و تعمیرات لازم و مهم است
و در صورت عدم مطالعه یک بخش ممکن است با مفهوم کلی و روش صحیح نگهداری آشنا نشوید
در ادامه برسی دانستنی های پلاتر ابتدا با بخشی از فناوری سر چاپی آشنا می شیم
از آنجا که هد چاپگر یک قطعه الکتریکی و مکانیکی است باید به یک نکته در هنگام چاپ به آن خیلی خیلی دقت شود.
در حقیقت موضوع اصلی که نقش بسیار مهمی در سوختن نازل ها و یا پیزو در هد دارد همین مطلب مهم است.
همان طور که گفتم هد چاپگرهای دیجیتال یک قطعه الکتریکی و مکانیکی است به این معنی که در هنگام فرایند چاپ انرژی الکتریکی را گرفته و به مکانیکی تبدیل می کند و در هنگام تبدیل این انرژی گرمای زیادی تولید می شود که این گرما اگر پیوسته و به مدت زیادی ادامه داشته باشد باعث سوختن پیزو الکتریک در هد می شود که در اصطلاع به آن نازل سوختگی می گویند
این مهمترین مطلب برای یک مصرف کننده در هنگام استفاده از لارج فرمت ها می باشد که به برسی بیشتر آن و راه کار رفع این مشکل می پردازیم.
در حقیقت میزان چاپ غیر علمی و اصولی که در طول روز انجام می شود مهمترین دلیل در سوختن پیزو الکتریک ها در هد می باشد.
در بخش دانستنی های پلاتر میزان چاپی را که یک دستگاه توان انجام آن را دارد برسی می کنیم.
توجه میزان مجاز چاپ به معنی چاپ کمتر زدن نیست بلکه استفاده درست و بهینه می باشد.
حتما تا حالا شنیدید که در هنگام خرید چاپگر های دیجیتال گفته شده که هر چقدر که بیشتر چاپ بزنبد بهتر است.
اما آیا این موضوع صحت دارد یا نه با هم صحت آن را برسی می کنیم.
چاپگرهای دیجیتال یا لارج فرمت هایی که برای انجام فرایند چاپ از جوهر در آنها استفاده می شود در هنگام خرید گفته می شود که هر چقدر بیشتر چاپ بزنید عمر دستگاه بیشتر است به این دلیل که جوهر فرصتی کمتری برای لخته شدن و یا خشک شدن دارد.
بله این مطلب صحت دارد و شما هر چقدر بیشتر چاپ بزنید فرصت خشک شدن را از جوهر می گیرید اما مطلبی مهمتری وجود دارد که دانستن آن لازم و بسیار مهم است.
برای درک بهتر و دانستن موضوع بخش آشنایی با روش کار هد چاپگر یا همان سر چاپی را حتما مطالعه کنید.
حالا که با فناوری سر چاپی و روش کارکرد آن آشنا شدیم بهتر است تا با آموزش سرویس و نگهداری از هد آشنا بشیم
نکته اول : در هنگام استفاده به چاپگر بعد از چند چاپ به آن فرصت استراحت بدید و هیچ وقت پشت سر هم چاپ نزنید
هر تعداد چاپ دارید بزنید اما حتما فرصت خنک شدن را به پلاتر را بدید
مثال : هیچ وقت 20 عدد عکس ( 50*70 ) را با هم و پشت سر هم نزنید یا اگر لارج فرمت با عرض بزرگ دارید حتما بعد از چاپ یک عکس با سایز بزرگ به دستگاه فرصت استراحت و خنک شدن بدید.
نکته دوم : فضای چاپگر را حتما خنک نگه دارید و در اطراف آن اشیایی که مسیر هوا را مسدود می کند قرار ندهید بخصوص در فصل گرما
جوهر در خنک نگه داشتن نازل ها نقش اصلی را دارد و در حقیقت گرما را با خود به بیرون هدایت می کند
جوهر برای هد مثل آب رادیاتور خودرو می باشد و گرما را به بیرون هدایت کرده و باعث خنک ماندن هد می شود به همین دلیل محیط چاپگر را حتما خنک نگه دارید.
نکته سوم : از آنجا که چاپگر دارای یک میز با چرخ های لاستیکی است و اجازه انتقال بار اضافه تولید شده به بیرون در نمی دهد حتما برای آن یک کابل ارت به زمین ایجاد کنید و در ادامه با دانستنی های پلاتر همراه باشید
در گذشته چاپگر ها دارای چها رنگ بودند و از کیفیت کمتری هم برخوردار بودند مثل برخی از پرینتر های امروزی
برای همین احتمال سوختن نازل ها بسیار کمتر بود اما هر چقدر که فناوری پیشرفت کرد و تعداد کارتریج ها برای انجام فرایند چاپ بیشتر شد و از طرفی دقت در چاپ برای ایجاد طیف گسترده رنگ بالاتر رفت متاسفانه احتمال سوختن در نازل ها بیشتر شد
به این معنی که اگر شما یک چاپگر چهار رنگ داشته باشید احتمال سوختن پیزو یا نازل در هد کمتر می باشد اما متاسفانه کیفیت کمتری هم خواهید داشت و دلیل سوختن بیشتر نازل ها در لارج فرمت های با تعداد کارتریج بیشتر گرمای بیشتری است که به دلیل دارا بودن تعداد نازل بیشتر در تکنولوژی سر چاپی می باشد.
در چاپگر چهار رنگ چهار منبع تولید گرما داریم و در ده رنگ ده منبع تولید گرما
در حقیقت میزان گرمای تولید شده در لارج فرمت چهار رنگ برای تبدیل چهار انرژی الکتریکی به مکانیکی می باشد اما برای یک لارج فرمت ده رنگ گرمای تولید شده به حدود سه برابر می رسد.
لازم به ذکر است که این گرمای تولید شده در فصل های گرم به مراتب بیشتر است و اغلب سوختن نازل ها در ابتدا و در فصل های گرم به وجود می آید و البته اگر دقت نشود در هر فصلی از سال احتمال سوختن نازل وجود دارد.
در ادامه بحث درباره دانستنی های پلاتر در چاپگر های دیجیتال و بخصوص لارج فرمت ها موضوع تست سلامت بخش هد کلین دستگاه را برسی می کنیم
در این روش بسیار ساده و بدون نیاز به سرویس کار فقط با یک تست ساده سلامت هد کلین دستگاه را برسی می کنیم.
قبل از انجام فرایند تست لازم است با میزان مصرفی یا پیکون های مصرفی در پلاتر و یا لابراتوار خشک خودمون آشنا بشیم.
به عنوان مثال : کلیه لارج فرمت های اپسون میزان قطرات چاپی در آنها سه و نیم پیکون و لابراتوار خشک ها در خانواده اپسون و فوجی فیلم دو و نیم پیکون می باشد.
و در ادامه لازم است این مطلب را بدانیم که تمامی لارج فرمت های اپسون در هنگام استفاده از هد کلین پاور برای هر جوهر معادل ( چهار میلیلیتر ) و برای برخی لابراتوار خشک ها مثل fuji dx100 و epson d700 برای تمامی شش جوهر یعنی تمامی شش رنگ در هنگام هد کلین پاور حدود ( پنج میلیلیتر ) جوهر از دست خواهد داد.
که این میزان جوهر هدر رفته در جایی به نام مخزن سرریز جمع آوری می شوند.
در ادامه بحث روش تست سلامت هد کلین را برای کلیه پلاتر ها و لابراتوار خشک را به صورت جداگانه برسی می کنیم
در ادامه بحث دانستنی های پلاتر : تست سلامت و یا خرابی هد کلین لارج فرمت ها یا همان پلاتر های اپسون را برسی می کنیم
همان طور که در بحث قبلی گفته شد کلیه پلاتر های اپسون با تکنولوژی سر چاپی 3/5 پیگون کار می کنند و برای هر بار پاورکلین ( power clean ) کردن میزان چهار میلیلیتر جوهر از هر رنگ از دست می رود که این عمل در جهت پاک کردن نازل ها و مجراهای گرفته هد انجام می شود.
به عنوان مثال زمانی که از پاور کلین استفاده می کنید اگر این عمل بر روی یک رنگ باشد میزان جوهر از دست رفته چهار میلیلیتر است و برای دو رنگ هشت میلیلیتر و برای هشت رنگ 32 میلیلیتر جوهر از سطح کارتریج ها کاسته می شود و به مخزن تخلیه منتقل می شود.
از همین روش برای تست هد کلین استفاده می کنیم
به این معنی که ابتدا مخزن تخلیه را توسط یک ترازوی نسبتا دقیق مثل ترازوهای آشپزخانه وزن می کنیم و سپس مخزن تخلیه را در جای خود قرار می دهیم و رنگ های مورد نظر را انتخاب می کنیم و با انتخاب گزینه پاور کلین و اتمام فعالیت پلاتر مجدد مخزن سرریز را وزن می کنیم
چنانچه برای هر رنگ میزان چهار گرم به وزن مخزن سرریز اضافه شده باشد پمپ هد کلین شما سالم است.
به عنوان مثال: وقتی بر روی دو رنگ در پلاتر های با تکنولوژی تشخیصی از گزینه power clean استفاده می کنیم باید به وزن مخزن سرریز هشت گرم اضافه شده باشد.
لازم به ذکر است در پلاتر های قدیمی اپسون چنین فناوری وجود ندارد و کلین به صورت کامل و بر روی تمامی رنگ ها انجام می شود
روش تشخیص گرفتگی و یا سوختگی هد پلاتر در دانستنی های پلاتر
در این روش که نیاز به دانش فنی و تخصص نیست به راحتی و با اندکی دقت هر کاربر می تواند احتمال سوختگی و یا گرفتگی را با درصد بالایی تشخیص دهد
برای سهولت در آموزش تشخیص گرفتگی و یا سوختگی کار را با دو مثال شروع می کنیم
فرض بگیریم که نازل چک در رنگ مجنتا به طور کامل وجود ندارد و چاپ نمی شود ابتدا مخزن تخلیه پلاتر را وزن کرده و در جای خود قرار دهید و سپس در این حالت رنگ مجنتا را در منوی دستگاه انتخاب کرده و با انتخاب گزینه power clean اجازه دهید تا کلین تمام شود
سپس دوباره مخزن را وزن کنید اگر پلاتر شما دارای فناوری تشخیصی مجزا برای هر رنگ باشد و به وزن مخزن چهار گرم اضافه شده باشد و همچنان نازل مجنتا وجود نداشته باشد نازل مورد نظر سوخته است و چنانچه چهار گرم به مخزن اضافه نشده باشد نازل مورد نظر دچار گرفتگی می باشد
اگر پلاتر شما دارای فناوری تشخیصی برای دو رنگ باشد باید هشت گرم اضافه شود که در صورت اضافه شدن هشت گرم وزن به مخزن و عدم وجود و چاپ نازل چک در رنگ مجنتا یا رنگ مورد نظر، نازل سوخته است و در صورت اضافه شدن چهار گرم وزن به مخزن سر ریز یکی از نازل ها به طور کامل گرفته است
تذکر و دقت، محاسبه وزن اضافه شده در مخزن سرریز برای هر رنگ چهار گرم می باشد و در صورت گرفتگی برای نصف نازل چک دو گرم می باشد.
جهت مشاوره در زمینه سوختگی و یا گرفتگی در هد مدل دستگاه و تصویر نازل چک های خود را در تلگرام ارسال کنید در اولین فرصت به شما پاسخ خواهیم داد.
و همچنین برای اطلاع از فناوری پلاتر خود مدل پلاتر خود را در تلگرام ارسال کنید
در ادامه بحث دانستنی های پلاتر موضوع گرفتگی و یا سوختگی هد لابراتوار خشک FUJI FILM DX100 و EPSON D700 را برسی می کنیم
در برسی این مسئله نیاز به دانش فنی نیست و فقط کمی دقت لازم است
تذکر لابراتوار خشک ها در این دو خانواده دارای تکنولوژی تشخیصی برای هد کلین نیستند و آنچه به عنوان کلین diagnostic در بخش کلین ها قرار دارد فقط به صورن نرم افزاری می باشد و به صورت سخت افزاری قابلیت کلین تشخیصی برای هر رنگ به صورت مجزا را ندارد و به صورت کلی و بر روی تمامی رنگ ها اعمال می شود.
ابتدا مخزن سرریز را از دستگاه جدا کرده و سپس آن را با ترازوی دیجیتال نسبتا دقیق وزن کنید و سپس در جای خود قرار دهید.
وزن را به خاطر بسپارید و یا جایی ثبت کنید
در ادامه به بخش هد کلین ها رفته و گزینه هد کلین پاور را انتخاب کنید و اجازه دهید تا فرایند power clean پایان یابد
مخزن سرریز را از دستگاه جدا کرده و دوباره وزن کنید توجه کنید باید به ازای شش رنگ کلین شده میزان پنج گرم به وزن مخزن شما اضافه شده باشد.
در صورتی که پنج گرم وزن به مخزن اضافه شده باشد و نازل چک ها کاملا چاپ شوند هم پمپ هد کلین سالم است و هم گپ هد کلین و هم خود هد دستگاه از سلامت برخودار است
در صورتی که پنج گرم وزن به مخزن اضافه شده باشد و همچنان نازل ها در بخش نازل چک به درستی چاپ نشود هد دستگاه شما دچار نازل سوختگی شده است
در صورتی که هیچ وزنی به مخزن اضافه نشده باشد احتمال خرابی گپ در بخش هد کلین وجود دارد.
در صورتی که میزان اضافه شده کمتر از پنج گرم باشد مثلا سه گرم وزن اضافه شود به معنی سلامت هد کلین و گپ میباشد اما گرفتگی در بعضی از رنگ ها وجود دارد و باید سرویس شود.
فناوری برتر جوهر مخترع و تنها دارنده دستگاه تمام اتوماتیک شارژ کارتریج های اصلی انواع پلاتر اپسون و لابراتوار خشک فوجی و اپسون در محیط خلاء وارد کننده مستقیم مواد مصرفی چاپگر های دیجیتال